JAK RESTARTOVAT SVŮJ ORGANISMUS

Začíná jaro, což pro mnohé znamená „jarní únavu“. Je to důsledek stresů, zimy, málo světla, nedostatek vitamínů a minerálů z čerstvého ovoce a zeleniny. To má negativní vliv na psychiku a je obecně známo, že psychika ovlivňuje náš fyzický organismus. Po dvou letech pandemie nyní nastal další problém, takže další nápor na psychiku většiny lidí je to docela velká zátěž, když si uvědomíme, že dlouhá léta se nic zásadního nedělo. Infikování virem, ale i očkování, zanechalo na našich tělech, ale i psychice, důsledky. Podle mé zkušenosti se potvrdilo, že „mými alternativními způsoby léčby“ je možné zkrátit dobu s důsledky (postkovidový syndrom), o kterých odborníci tvrdí, že mohou trvat až dva roky, na tři měsíce. Jak na to je jednoduché a zvládne to každý sám. Podle mé teorie se stresem organismus „zablokuje“ pro přijímání energií, vitamínů a minerálů, díky tomu jako první varování, že něco není v pořádku, nastává únava, nespavost, později zdravotní problémy.  

Základem všeho je „moje akupresura“, tu jsem „objevil“ před třiceti lety a popsal ve své knize Jak se dožít 140 let jako „základní kámen samoléčby“. 

První akupresuru si dělá každý sám, přiloží zápěstí na zápěstí a je dobré držet mírným tlakem cca 24 minut. Tuto akupresuru můžeme dělat v jakémkoliv čase během dne. Doporučuji v dnešní „stresové době“ opakovat 2x týdně. Tím zajistíme rovnováhu mezi pravou a levou stranou těla, a to má za pozitivní vliv „otevření“ našeho organismu pro přijímání energie, tím i pro přijímání vitamínů a minerálů. Podle mé teorie bez rovnováhy pravé a levé strany těla nelze s trvalým efektem odblokovat páteř. Pak už stačí užívat vitamíny a minerály, pár bylin, např. Oregáno, na zbavení se drobných infekcí. Dále doporučuji směs tří bylin (lepší jsou extrakty) rakytníku, šalvěje a zlatobýlu, na zbavení se virů, které má celá společnost víc něž organismus dokáže zvládnout, jako důsledek očkování i infekce. To je základní prvek mých alternativních způsobů léčby. 

Když je organismus bez energie, není schopen přijmou vitamíny a minerály, proto je následně bez biologicky účinných látek. Tak většinou začne problém s psychikou a následně i fyzické problémy. S psychikou souvisí blbá nálada a ta je zase důsledkem toho, že se netvoří hormony štěstí. Těch je víc a mnoho lidí má tendenci je vytvářet uměle požíváním drog, či alkoholu. 

Připomenu pár hormonů štěstí:

Serotonin zajišťuje mnoho funkcí: srážení krve, pocit sytosti, peristaltiku střev, spánkový režim, obranyschopnost a taky dobrou náladu. Pouze 10 % jeho vzniku se váže k části mozku jménem šišinka, zbytek se tvoří v trávicím traktu. Proto je dobré (doporučuji pravidelně na podzim, ale kdo to neudělal, tak co nejdříve) „čistící kůru celého organismu“, i tlustého střeva. Existuje mnoho hotových extraktů. Na zbavení se „virové zátěže“ po očkování, či prodělání kovidové infekce, doporučuji alespoň 6 týdnů užívat dohromady, extrakty rakytníku, šalvěje a zlatobýlu.  To doporučuji 2x za rok opakovat. 

Jako první a jednoduchá pomoc při tvorbě serotoninu je po probuzení studená sprcha. Právě ta má za následek aktivaci serotoninu (doporučuje se i proti depresím) a vlivem prokrvení povzbuzuje také mozek a obranyschopnost. Na prokrvení mozku je dobrý nějaký přírodní přípravek, který obsahuje Ginkgo Bilobu. Z potravin podporuje tvorbu serotoninu červená řepa, kakao, hořká čokoláda, luštěniny, cibule, lněný olej, rybí tuk.

Další hormon štěstí je Dopamin. Tento hormon nám pomáhá zvládat těžké úkoly, nejen ty psychické, ale i fyzické. Pomáhá nám překonat zátěž, stres, pocit vyčerpání či jakoukoliv námahu. Pro tvorbu je vhodný pohyb, spánek, sex, pomůže konzumace některých potravin, například mandlí, jablek, avokáda, pomáhá i kvalitní čokoláda nebo meloun.

Zajímavý hormon štěstí je Oxytocin, který ovlivňuje naše mezilidské vztahy, přátelství a lásku. Tvoří se zejména tehdy, když přichází ke fyzickému kontaktu, objetí a jiným projevům náklonnosti. Jeho tvorbu podmiňují projevy lásky, náklonnosti, čas trávený s rodinou či s domácím mazlíčkem, aktivity spojené s projevy náklonnosti. 

Progesteron zmírňuje pocit úzkosti, dokáže zmírnit pocit podrážděnosti, ovlivňuje i nekontrolovatelné změny nálad.  Jeho hladina po čtyřicítce klesá, proto bychom měli pracovat na jeho tvorbě. Jeho hladina se snižuje zejména u žen, což mnohdy ovlivňuje vznik stresu, deprese, špatné nálady nebo výkyvy nálad. Má za úkol zajistit i kvalitní spánek.  Jeho množství dokáží zvýšit příjemné činnosti, jako je relaxace, klid a péče o tělo, příjemná lázeň či návštěva kosmetického salonu. Pro jeho tvorbu je třeba doplnit i vitamín C a D, stejně zinek a hořčík. Samozřejmě, pomohou vám i kvalitní potraviny, jako jsou vlašské ořechy, špenát, libové červené maso, tmavá čokoláda, dýně či meloun.

Estrogen je hlavně ženský hormon, který se tvoří v ženských pohlavních orgánech. V malé míře se však tvoří i v mužském těle. Zčásti souvisí i s tvorbou hormonu serotonin. Také chrání před pocity podráždění a úzkosti. Hladina tohoto hormonu v ženském těle přirozeně klesá s nástupem menopauzy. Pro zachování tohoto hormonu pomáhá jóga, cvičení či snížení příjmu cukru. Potravinami, které pomohou zachovat tvorbu estrogenu jsou například brusinky, švestky, meruňky, lněná semínka, brokolice, hrách či fazole. 

Test: Jaké vás napadne písmeno z možností A, B, C, D, E? 

Je samozřejmé, radovat se ze života a dva roky o ničem jiném v podstatě nepíši. Je dobré si uvědomit, že doba je „jiná“ a už v r. 2019 jsem napsal, že v r. 2020 nastane krize a bude trvat cca sedm let. Současně jsem napsal, že svět se změnil a všechno bude jinak. Je to na mých stránkách www.stanleybradley.eu v kapitole „Články“. A je to tady. Štěstí přeje připraveným. To se ví, a kdo čte mé předpovědi, připravený stejně být nemusí, protože je doba, kdy je těžké někomu a něčemu věřit. Proto je dobré poslouchat svojí intuici a snažit se, abychom si sami dokázali udělat svůj názor na dění okolo nás. Proto jsem radil už v r. 2020, že není dobré stále poslouchat zprávy, protože stejně nikdo nevěděl, co bude a jak to bude, protože kovidová infekce je nová věc, na kterou budou známé seriózní odpovědi za cca 5 až 10 let. A mezi tím bude infekce mutovat a bude zase něco jiného a nového, takový je doba. V roce 2000 jsem do své knihy Jak se dožít 140 let napsal, že problémem v dožití se vysokého věku budou infekce a duševní nemoci. A je to tady. Zda podlehneme, záleží „na osudu“ ale i na tom, co budeme pro zlepšení zdravotního stavu a tím psychiky, dělat. A dnes již každý ví, že ve stravě nemáme dostatek biologicky účinných látek (a pohybu) pro dožití se cca 120 ti až 140 ti let, na které je v dnešní době, podle vědeckých výzkumů, naše tělo „nastaveno“. Od vydání 1. vydání (celkem vyšlo 5 vydání) knihy se stále setkávám s názorem: „to bych se dožít nechtěl“. Já ano a dělám vše, co jsem v knize doporučoval. Ale to je ten první a základní problém, že když něco nechceme, nebo nevíme, nemůžeme to mít. To je poslední kapitola v. mé knize, že „Všechno máme v hlavě“. Jsem přesvědčen, že jde předejít stresu a tím civilizačním chorobám, jako je cukrovka, rakovina a podobně. Bohužel, nejde předejít infekcím. Já prodělal kovidovou infekci v únoru 2022 a kdybych nebyl solidárně s partnerkou na testech (kolega z její práce jí napsal SMS, že je pozitivní a musel kontakt s ní nahlásit na hygienu), ani bych to nevěděl, byl jsem absolutně bez příznaků. To mi psali i mí klienti, kteří dodržují má doporučení v knize, že mají stejné poznatky jako já a od doby, kdy začali mnou doporučené postupy prevence zdraví dodržovat, nebyli nemocní. 

Stejně zátěžová situace na psychiku jako s kovidem, je válka na Ukrajině. Kdo občas sledoval zprávy (já jen 15 minut na Nově v poledne, abych se dozvěděl to základní pro utvoření si svého názoru), tak si může pamatovat zprávu cca z dubna 2005, kdy pan Putin řekl, že rozpad SSSR je katastrofa.

Šlo z toho odvodit, že ho napadlo, že by mohl být novodobým sjednotitelem „nové Velké Rusi“. Další zpráva z r. 2008, kdy se začalo mluvit o teoretické možnosti vstupu Ukrajiny do NATO, patrně v panu Putinovi a jeho „generálech“ chtivých boje, tato myšlenka znovu sjednocení „velké Rusi“ již aktivovala v jejich podvědomí. Podle mé vize je pan Putin již cca 8 let hodně nemocen, a proto patrně ztrácí vliv v rozhodování. Ještě před jeho nemocí jsem měl vizi, že co se bude v Rusku dít, rozhoduje 10 lidí včetně pana Putina a pan Putin měl cca 70 % podpory. Ale od jeho nemoci jsem přesvědčen, že podporu ztrácí a už je to jen 40 %. Proto jsem přesvědčen, že už nerozhoduje. Podle mé „křišťálové koule“ se na celou situaci špatně věští, když není jasné, kdo je to fyzicky oněch deset osob, které začali mít pocit, že Rusko ztrácí převahu ve vojenské síle “oproti „zvětšující se vojenské síle západu“ a proto vyrazili „do boje za opětovné vyvolání strachu“. Představovali si, že tím znova získají ztrácející „převahu nad západem“.

V roce 2014 vpádem na Krym si Ruští vůdci vyzkoušeli, že západ nereagoval, a proto si troufali jít dál, „kam až je západ pustí“. Předpokládali, že Ukrajina se hned po vpádu Ruska vzdá, jako se vzdalo Česko v r. 38 a 68. To se bohu dík, nestalo, protože podle mé vize by to Rusku stejně nestačilo a v rámci své „probuzené agresivitě“ ze strachu, že již „silou a zastrašováním nevládnou světu“, by šli dál a dál. Mohlo by se zdát, že až válka skončí (až vše na Ukrajině Rusové rozbijí a zdecimují obyvatelstvo a tím „západu ukáží, že je třeba se rusů bát“ (rakety, které patrně létají kam chtějí, ne kam jsou namířeny, možná ani namířit nejdou). Ruští vládci nejsou citově vybaveni, a proto jim na ničem nezáleží, ani na vlastních lidech. Podle mne si neváží ani sami sebe. Kdo si neváží sebe, nemůže si vážit druhých.

I po skončení války (doufám do měsíce, protože by na přehlídce 9.5. neměli, co ze zbraní předvádět, kdyby jim je Ukrajinci do 9.5. zničili) bude oněch devět „neznámých vládců“ vládnout v Rusku dál (pana Putina mohou lehce umlčet a kdo ví, zda je to vůbec ještě pan Putin, a pokud, patrně už jen za ně mluví – co mu řeknou), ale asi umírněněji, když viděli a ještě uvidí důsledek – že se jich stejně nikdo nebojí. Mnoho analytiků potom může říci, že proč se vlastně válčilo, když to, co Rusové chtěli – Krym a Donbas, stejně mají a Ukrajině nevrátí, ale díky Ruské rozpínavosti a chuti „dobývat zpět co rozpadem SSSR ztratili a něco navíc by neškodilo mít“, by se jen na Ukrajině nezastavili, kdyby se hned po vpádu Ruska Ukrajina vzdala. Rusové mají pocit, že nemají co ztratit. Ruští vojáci mají „větší poslušnost k autoritám“ než je obvyklé u jiných národů (patrně ještě muže být stejně velká poslušnost k autoritám i u německých vojáků), proto se chovají tak jak se chovají. Cítím, že je i více psychopatů v ruském vojsku. „Rozbitá Ukrajina“, což může být škoda cca 200 miliard dolarů? (za každých 14 dní války), je cena za uhájení svobody nejenom na Ukrajině, kterou chtěli Rusové původně celou. Věřím, že se jim to nepodaří.

Dále „Rus“ nepočítal s tím, že se většina západních zemí spojí proti nim. Navíc se ukázalo, že strach z Ruska nebyl opodstatněný (stejně jako ruští vojáci se chovali vojáci ve většině válek), protože jejich armáda je na úrovni roku 1950, velení, zbraně a logistika na úrovni roku 1945. Už věřím, že mají jen zbraně, které předvádí na vojenských přehlídkách a ostatní jsou z polystyrenu a ze dřeva, jako v severní Koreji. 

Je špatné, že Rusové začali válku, ale tím, co předvedli dokázali, že z nich vyspělé státy nemusí mít strach (i když jsou schopní všeho), ale víc, než bojovat, umí svým divným chováním vyvolávat strach. Ale to je logická součást dezinformací, na které z našeho civilizovaného světa nejsme až tak zvyklí, protože tady to nebylo třeba. Stalo se to až poslední dva roky s kovidovou infekcí, se kterou si nikdo nevěděl rady nikde na světě. Je dobré připomenout, že ministři zdravotnictví hlásali (i když věděli, že to není pravda!), že když budeme mít – nejdříve jedno, potom dvě, potom tři, dále čtyři? očkování, že problémy, kovidová opatření, a tak dále končí…blbosti, blbosti, blbosti.

Jen připomínám, že čím méně máme informací, tím snáze podléháme dezinformacím a tím větší máme strach z nejistoty, že nemáme svůj život pod kontrolou. Proto nemá smysl poslouchat množství zpráv, protože nejsme schopni vyhodnotit, co je a co není dezinformace. 

Proto je dobré si užívat život, jako by se nic nedělo, a musíme si přiznat, že u nás se nic zásadního neděje. Jen se zdražuje, a to bylo vždy (zase se zvyšují platy a důchody), už jsem připomínal, že když jsem začal jezdit na „malém motocyklu v roce 1963. 1litr benzínu stál 2 Kčs. Všichni, i v médiích mluví stále dokola o energetické chudobě. Je to směšné. Teď v březnu 2022 mi přišlo vyúčtování za elektřinu, platil jsem zálohy 970 Kč měsíčně. A teď mi přišel přeplatek 3000 Kč!! Minulý rok jsem zaznamenal zprávu na Nově, že Pražská energetika zdraží elektřinu o 25 %. A také tak se stalo a nově (i když mám přeplatek) mi zvýšili zálohy na elektřinu z 970 Kč na 1200 Kč. Plyn nemám, plynový sporák jsem při koupi bytu v r. 2018 vyhodil (nechtěl jsem plyn, protože je ruský) a dal el. sporák. Musím ale přiznat, že po zprávách z podzimu 2021 jsem fakt začal šetřit elektřinou a to tak, že jsem vypnul vyhřívané prkénko na toaletě. Sprchu a fén v toaletním prkénku jsem zachoval. Tak to fakt nezchudnu a nebudu kvůli 230 Kč stát frontu na podporu a zapnu i to vyhřívané toaletní prkénko. 

A tak vypadají patrně všechny dezinformací zprávy. Zprávy poslouchá jen ten, kdo chce v sobě přiživovat strach. 

Výsledek testu: Na nevědomé úrovni jsem se ptal, jak se radujete ze života (užíváte život). Odpověď je: A= na jedničku, B=Na dvojku, C, Na trojku, D=Na čtyřku, E= propadáte!!- na pětku – známkování jako ve škole.

Mnoho lidí zajímá, co bude dál. Dál bude to, co si sami vytvoříme. Já to vidím hodně pozitivně. 

Všem přeji hodně sil, relaxace, sexu, peněz, zdraví a pohody, protože stejně umřeme, což je jediná naše jistota, já ve 140 ti ve zdraví.  Každý má šanci se přidat.

Stanley Bradley

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.